Ontwikkelfase: samenvoegen van alle ontwerpen

Ontwikkelaar, developer of webbouwer

Websites worden bekeken met een browser. Om uw website zichtbaar te maken in zo’n browser, moet deze eerst worden geprogrammeerd.

De ontwerpen uit de vorige fase dienen als basis voor dit programmeerwerk; het functioneel ontwerp voor de indeling, het technisch ontwerp als fundament, het grafisch ontwerp voor de vormgeving en het inhoudelijk ontwerp voor de content.

Programmeren wordt ook wel ontwikkelen genoemd. Een programmeur wordt daarom ook wel een (website)ontwikkelaar, een developer of een web(site)bouwer genoemd.

Wensen en verwachtingen

Wat mag u verwachten van een professionele ontwikkelaar?

Zorg dat uw webbouwer meerdere programmeertalen beheerst en ook kennis heeft van systeembeheer. Hoe groter zijn of haar kennis (echte codekloppers), hoe sneller fouten kunnen worden verholpen.

De juiste ontwikkelaar kiest de meest efficiënte programmeertalen om uw wensen te transformeren tot een website met drie kenmerken:

foutloos

Uw website moet zonder fouten worden weergegeven in allerlei verschillende browsers, op allerlei verschillende apparaten en in verschillende schermresoluties.

snel

De programmeercode moet zo zijn opgezet dat de website zo snel mogelijk is. Snelheid wordt beloond door zoekmachines!

doorzoekbaar

De programmeercode moet zo zijn georganiseerd dat zoekmachines de juiste toegang tot de pagina’s hebben. Daarnaast moet de content zo ingericht kunnen worden dat deze zo vindbaar mogelijk is.


Referenties op deze pagina:
Wat is een browser?
De ontwerpfase
Over Cornelis Digitaal
De technische controle van uw website
De snelheid van uw website
De vindbaarheid van uw website

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *