Als uw website het niet doet

Als uw website niet (goed) in beeld komt, probeer dan eerst te verversen door op Ctrl-F5 te drukken. Helpt dat niet, doorloop dan onderstaande stappen.

1) Is uw verbinding in orde?
Krijgt u een melding in de trant van “Deze webpagina is niet beschikbaar” of “Deze pagina kan niet getoond worden“, dan dient u eerst uw verbinding te controleren.

Dit kunt u doen door een of meerdere websites in uw browser op te roepen. Komen deze ook niet in beeld, dan is er iets mis met uw verbinding naar het Internet.

In geval van problemen

2) Is de server wel bereikbaar?
Krijgt u (na gewacht te hebben) een melding met de woorden “time(d) out” erin, dan is de webserver waar uw website op draait waarschijnlijk niet bereikbaar. Neem contact op met uw hostingprovider.

3) Ziet u een compleet wit scherm?
Krijgt u een compleet wit scherm zonder tekst, neem dan contact op met uw webbouwer. Dit betekent namelijk dat er een fout heeft plaatsgevonden, maar dat die fout niet wordt getoond.

4) Krijgt u een foutmelding?
Krijgt u een foutmelding, al dan niet aangevuld met de woorden “server error” of het getal “500“, neem dan contact op met uw webbouwer.

5) Wordt de pagina niet gevonden?
Als u de melding krijgt dat de pagina niet gevonden kan worden (een zogenaamde 404-melding) en u onderhoudt uw website zelf, dan kunt u dit probleem waarschijnlijk oplossen met het CMS dat u gebruikt. Doet u het onderhoud niet zelf, neem dan contact op met uw webbouwer.

6) Ziet uw website er vreemd uit?
Als uw website wel in beeld komt, maar deze er vreemd uit ziet omdat er bijvoorbeeld elementen lijken verschoven, neem dan contact op met uw webbouwer. Als u met hem of haar heeft afgesproken dat uw website op alle apparaten goed getoond zou worden, dan is het aan de bouwer om dit in orde te maken.

7) Werkt de website naar behoren, maar komt e-mail niet aan?
Als e-mail die vanaf uw website wordt verstuurd niet aankomt, controleer dan eerst uw spamfolder.

Bevat uw spamfolder niet de mailtjes die u verwacht, vraag dan de webbouwer te controleren of het juiste e-mailadres wordt gebruikt op uw website. Is dat adres juist, maar bereiken de e-mails u nog steeds niet, neem dan contact op met uw hostingprovider.

Blijft u problemen houden met uw website, dan wordt het misschien tijd om te verhuizen.


Referenties op deze pagina:
Over hostingproviders
Communiceren met specialisten
Verhuizen van uw website

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *